Actueel

250 e-scooters in Eindhoven

Sinds september zijn er 250 elektrische deelscooters beschikbaar in Eindhoven van het merk GO Sharing. Inwoners, forenzen en andere mensen kunnen in Eindhoven gebruik maken van de e-scooters door een app te downloaden. Via de app kunnen mensen zien welke scooter in de buurt te vinden is, waar, en kunnen ze die reserveren.

Makkelijker en sneller door het drukke stadsverkeer reizen

Raymon Pouwels van GO Sharing: “Onze elektrisch scooter is geschikt is voor jong en oud, perfect voor studenten, toeristen en handig voor ondernemers die er zeker van willen zijn dat ze op tijd bij hun afspraak aankomen. Bovendien zijn onze e-scooters 100% elektrisch en uitstootvrij. We laden ze op met groene stroom en verlenen onderhoud en service aan de e-scooters gebruikmakend van volledige elektrische service voertuigen. De GO Sharing e-scooters dragen bij aan een schonere lucht en minder geluidsoverlast”.

Ga naar www.go-sharing.nl voor meer informatie over het elektrische deelsysteem.

Achtergrond

Mobility Lab: inzichten en uitdagingen

Op 14 november is het eindevenement van Mobility Lab; Let’s Go! De veertien startups kregen de afgelopen negen maanden ondersteuning van Mobility Lab en zijn nu een stap dichter bij het implementeren
Lees meer
Achtergrond

5 manieren hoe je slim reizen leuk kunt maken voor bewoners en werknemers

Drukte op de weg, tijdens de spits maar ook daarbuiten. Dat zorgt voor onveilige verkeerssituaties, onnodige uitlaatgassen en bij de reiziger zelf vertraging en irritatie. Overheden en ook grotere wer
Lees meer
Nieuws

Pilot BravoFlex in Helmond verlengd

Provincie Brabant verlengt de pilot BravoFlex in Helmond met een jaar tot eind 2020. Met de verlenging gunnen de provincie, vervoerder Hermes en de gemeente de nieuwe OV-dienst de tijd om meer reizige
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden