2e workshop regiobrede projecten ZO Slim Bereikbaar

Op 14 mei organiseert Brainport Smart Mobility een 2e workshop om regionale ambtenaren te betrekken bij de regiobrede projecten van ZO Slim Bereikbaar. Deze workshop vindt plaats van 9:00 tot 12:00 uur op de Automotive Campus in Helmond.

Dit keer staan de projecten Mobility Lab, Mobility Market, Smart Hubs, Werkgeversaanpak, Innovatieve Vervoersconcepten en Slimmer Fietsen centraal. In deze workshop vertellen we je wat deze projecten inhouden, hoe ze te werk gaan en hoe je er als gemeente gebruik van kunt maken. Na het volgen van deze workshop heb je beter beeld van deze regiobrede projecten en wat je er aan hebt.

Programma workshop regiobrede projecten (14 mei)

9:00 Ontvangst
9:15 Korte introductie door Tineke Posno
9:30 Smart mobility markt

In groepjes gaan we over de smart mobility markt. Op deze markt staan ‘kraampjes’ van verschillende projecten. De projectleiders leggen uit wat het project is, wat de doelstellingen zijn, wat de plannen voor de regio zijn en hoe je daar aan mee kunt doen.

Op de smart mobility markt zullen in elk geval de volgende regiobrede projecten vertegenwoordigd zijn; Mobility Lab, Mobility Market, Smart Hubs, Werkgeversaanpak, Innovatieve Vervoersconcepten, Slimmer Fietsen.

11:30 Terugkoppeling per groepje
11:50 Afsluiting
12:00 Einde programma

3e workshop ‘plan van aanpak’ (3 juni)

Tijdens de regiodagen van het ITS Congres is er een 3e workshop gepland waarbij we je op weg helpen in het maken van een plan van aanpak om met die projecten aan de slag te gaan. Daarvoor kun je je inschrijven via deze link.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Linda van de Ven, linda@brainportsmartmobility.nl, tel 06-343 822 10.

Achtergrond

5G is slechts een volgende stap, er blijft behoefte aan sneller en veiliger internet

Een wereld zonder internet is bijna niet meer voor te stellen. Naast computers zijn er ook steeds meer apparaten aangesloten op het internet. Smartphones natuurlijk, maar ook de thermostaat thuis en j
Lees meer
Achtergrond

Stimuleren van slimme vervoersmiddelen vergt aandacht voor gedragsverandering

Deze blog is geschreven door Anoek Verbruggen. Anoek werkt bij gemeente Eindhoven (en Oss) als expert gedragsverandering. Ze adviseert Brainport Smart Mobility ook over dit onderwerp. Brainport Ein
Lees meer
Nieuws

ITS Congres in Brainport Eindhoven belangrijke katalysator voor versnelling ITS-ontwikkelingen in Nederland

Nederland en met name de regio Brainport Eindhoven maakt zich op voor de komst van 3.500 nationale en internationale mobiliteitsexperts, want op 2 juni gaat hier het 13e ITS European Congress van star
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Smart Roads

Het project Smart Roads richt zich op het innovatief omgaan met mobiliteit door vernieuwingen in uitvoeringstechnieken van infrastructuur in de regio Brainport Eindhoven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van wegen als energiebron, technieken die geluid- en luchtvervuiling tegen gaan, de bouwtijd versnellen of overlast daarvan beperken en specifieke technieken die C-ITS mogelijk maken. De […]

Smart Hubs

Smart Hubs zijn overstap en overlaad plekken die vervoersmiddelen en achterliggende systemen slim verbinden.

Big Data

Door verschillende datasystemen aan elkaar te verbinden krijgen we een goed beeld van het gehele mobiliteitssysteem.

Mobility as a Service (MaaS)

MaaS pilot gemeente Eindhoven De gemeente Eindhoven werkt aan een organisatie die in 2025 CO2-emissievrij en 100% duurzaam is (Klimaatverordening 2016). Deze twee zaken tezamen maken dat de Gemeente Eindhoven wil experimenteren met Mobility as a Service (MaaS). Zij wil voor haar eigen organisatie een MaaS pilot organiseren waarbij de focus ligt op duurzame en […]

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden