Actueel

80 deelfietsen en 50 elektrische deelscooters in Helmond geplaatst

De afgelopen periode zijn er op verschillende plekken in Helmond knalgroene elektrische deelscooters geplaatst. Daar komen nu nog 80 deelfietsen bij, te herkennen aan een opvallende opdruk. Het plaatsen van de fietsen is onderdeel van het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL en bedoeld om mensen in de regio een alternatief te bieden om slimmer en schoner van A naar B te komen, met name in de spits.

Middels een app van het bedrijf Mobility Mixx zijn de deeldiensten vanaf nu beschikbaar. De betrokken partijen waaronder ook de gemeente Helmond, verzoeken burgers daarbij wel nadrukkelijk de richtlijnen van het RIVM te volgen met betrekking tot de Coronacrisis. De voorbereidingen voor het project liepen al sinds vorig jaar.

De fietsen zijn van het bedrijf Go About. Deze zijn te vinden op circa 10 locaties in Helmond, waaronder de treinstations, de Automotive Campus en de Human Campus van Driessen. De e-scooters van het bedrijf GO Sharing zijn verspreid over de hele stad. Het plaatsen van deze vervoersdiensten stond reeds maanden geleden al gepland. Ze staan nu voornamelijk alvast klaar voor wanneer de Coronacrisis voorbij is en iedereen weer naar het werk of school toe kan gaan. Wie nu al van de diensten gebruik wil maken, bijvoorbeeld mensen in cruciale beroepen of vitale processen die juist nu op het werk nodig zijn, kan terecht op de webpagina’s die onderaan dit artikel staan vermeld.

Uitbreiding van de diensten volgt later dit jaar

Uiteindelijk blijft het niet bij 80 fietsen en 50 elektrische scooters in Helmond, maar wordt het aanbod van verschillende vervoersdiensten verder uitgebreid naar diverse locaties in het gebied rondom de N279 Veghel-Helmond-Asten. De bedrijventerreinen in Veghel en de omgeving van Gemert-Bakel liggen daarbij voor de hand. Het is doorgaans namelijk erg druk in deze regio, met name tijdens de spits. Bovendien starten er medio 2021 ingrijpende wegwerkzaamheden die extra hinder gaan veroorzaken, onder andere op de N279 tussen Veghel en Asten. SmartwayZ.NL wil mensen in de regio schonere en slimmere alternatieven bieden voor het reizen met de auto. Later dit jaar ontvangen automobilisten die regelmatig naar hun werk reizen via de N279 Veghel-Helmond-Asten een probeeraanbod, waarmee ze reistegoed kunnen verdienen door minder in de spits te rijden. Mobility Mixx zal gesprekken voeren met de betrokken partijen om dit mogelijk te maken.

Diensten uitproberen en meer informatie

Bron: Gemeente Helmond

Achtergrond

Corona legt nóg meer druk op de binnenstad; wat zijn slimme (tijdelijke) maatregelen?

Sinds maart is zo’n beetje álles anders. Thuiswerken, beeldbellen, alleen de deur uit wanneer dat echt moet… Dat heeft een enorme impact op mobiliteit. Is er nog wel een congestieprobleem? Komen de fi
Lees meer
Nieuws

De Kempengemeenten presenteren voorstel voor regionale mobiliteitshub

De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden zetten in op een regionaal systeem van overstappunten. Zogenoemde ‘mobiliteitshubs’ moeten zorgen dat de auto vaker blijft staan. Dat s
Lees meer
Achtergrond

TU/e-studenten bouwen gerecyclede auto: ‘Wij willen de industrie wakker schudden’

“Er komen steeds meer mensen die steeds meer spullen willen. Daarom gebruiken we steeds meer grondstoffen van de aarde. Na relatief kort gebruik te hebben gemaakt van die spullen, gooien we ze weer we
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden