Foto: InMotion

Actueel

InMotion enthousiast over mogelijke Formule E-race in Eindhoven

Op 9 juni werd officieel bekend dat gemeente Eindhoven graag een Formule E-race naar de stad haalt. Stijn Steenbakkers, wethouder van Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport, ondertekende toen een ‘letter of interest’ aan de internationale organisatie achter het Formula E Championship, Formula E Holdings.

Deelname aan Formule E

Als de Formule E naar Eindhoven komt, dan zou InMotion zeker mee willen doen, ware het niet dat het chassis niet geschikt is voor deze racing. Noud Schoenmakers, team manager van InMotion: “We zijn met het team bezig om een grote innovatie te ontwikkelen voor de elektrische mobiliteit, het opladen van auto’s vele malen sneller te kunnen doen. Net zo snel als dat je nu een benzine-auto vol tankt. Natuurlijk zou een deelname, op welke manier dan ook, tijdens het Formule E event een fantastisch podium zijn voor ons!” InMotion is het studententeam van TU/e dat zich op de Automotive Campus in Helmond volledig toelegt op het bouwen van formule racewagens. En niet zomaar racewagens, maar milieuvriendelijke racewagens!

Zo bouwde de voorloper van InMotion in 2009 de Ignition; een racewagen op bio-ethanol, gebaseerd op het principe dat het mogelijk is om hoge prestaties neer te zetten door een lichtgewicht wagen. De Ignition kan een topsnelheid van 220 km/h behalen en van 0 naar 100 km/h in 3.8 seconden accelereren.

Over InMotion

InMotion zelf werd officieel in 2012 opgericht en het team van 60 (oud)-studenten lanceerde hun eerste elektrische racewagen: Fusion. Deze racewagen is gebouwd om ronderecords van de circuits in Zandvoort, Zolder en Assen te verbreken. En dat is met succes gelukt, omdat de auto een topsnelheid van maar liefst 246 km bereikt, dankzij het volle vermogen van 400 kW en het gewicht van maar 650 kg in totaal.
Op dit moment is InMotion hard aan het werk om binnenkort de Vision op te leveren. Deze supersnelle racewagen gaat op Le Mans 2023 rijden! Dat is uniek, want de Vison is de eerste volledig elektrische raceauto die meedoet aan de 24 uur van Le Mans. De auto is dan ook gebouwd voor zijn uithoudingsvermogen. Snelheid en milieuvriendelijkheid staan voorop bij de Vision, maar ook de laadduur is een belangrijk aspect bij het derde racemonster van InMotion. Het team streeft naar een laadtijd onder de 5 minuten, wat haalbaar is volgens hun berekeningen. Hun innovatieve techniek om de laadduur te minimaliseren is een welkome toepassing voor de huidige elektrische auto’s, die makkelijk tot 30 minuten kan oplopen.

Bron: Brainport

27 nov

Informatiebijeenkomst N270 Helmond – Deurne

De N270 tussen Helmond en Deurne is een van de meest onveilige wegen in de provincie en het is er druk. De provincie Noord-Brabant onderzoekt de herinrichting van deze weg om de veiligheid, doorstromi
Lees meer
Nieuws

Start-ups testen mobiliteitsinnovaties bij bedrijven in de regio en Mobility Lab kondigt een vierde editie in 2020 aan

DEN BOSCH/HELMOND – Vijf startende bedrijven testen hun innovatieve idee op gebied van mobiliteit in Brabant en Limburg. De testen vinden plaats bij de Efteling, Heijmans, de gemeente Den Bosch, op de
Lees meer
5 dec

Inpiratiesessie: Leasefiets van de zaak – Helmond

De leasefiets, hoe zit dat nou? Wat kunnen mijn medewerkers ermee? En ik als werkgever? Welke optie is straks voordeliger: een fiets kopen of leasen? Het onderwerp is actueel, want op 1 januari 2020 i
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden