Foto: InMotion

Actueel

InMotion enthousiast over mogelijke Formule E-race in Eindhoven

Op 9 juni werd officieel bekend dat gemeente Eindhoven graag een Formule E-race naar de stad haalt. Stijn Steenbakkers, wethouder van Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport, ondertekende toen een ‘letter of interest’ aan de internationale organisatie achter het Formula E Championship, Formula E Holdings.

Deelname aan Formule E

Als de Formule E naar Eindhoven komt, dan zou InMotion zeker mee willen doen, ware het niet dat het chassis niet geschikt is voor deze racing. Noud Schoenmakers, team manager van InMotion: “We zijn met het team bezig om een grote innovatie te ontwikkelen voor de elektrische mobiliteit, het opladen van auto’s vele malen sneller te kunnen doen. Net zo snel als dat je nu een benzine-auto vol tankt. Natuurlijk zou een deelname, op welke manier dan ook, tijdens het Formule E event een fantastisch podium zijn voor ons!” InMotion is het studententeam van TU/e dat zich op de Automotive Campus in Helmond volledig toelegt op het bouwen van formule racewagens. En niet zomaar racewagens, maar milieuvriendelijke racewagens!

Zo bouwde de voorloper van InMotion in 2009 de Ignition; een racewagen op bio-ethanol, gebaseerd op het principe dat het mogelijk is om hoge prestaties neer te zetten door een lichtgewicht wagen. De Ignition kan een topsnelheid van 220 km/h behalen en van 0 naar 100 km/h in 3.8 seconden accelereren.

Over InMotion

InMotion zelf werd officieel in 2012 opgericht en het team van 60 (oud)-studenten lanceerde hun eerste elektrische racewagen: Fusion. Deze racewagen is gebouwd om ronderecords van de circuits in Zandvoort, Zolder en Assen te verbreken. En dat is met succes gelukt, omdat de auto een topsnelheid van maar liefst 246 km bereikt, dankzij het volle vermogen van 400 kW en het gewicht van maar 650 kg in totaal.
Op dit moment is InMotion hard aan het werk om binnenkort de Vision op te leveren. Deze supersnelle racewagen gaat op Le Mans 2023 rijden! Dat is uniek, want de Vison is de eerste volledig elektrische raceauto die meedoet aan de 24 uur van Le Mans. De auto is dan ook gebouwd voor zijn uithoudingsvermogen. Snelheid en milieuvriendelijkheid staan voorop bij de Vision, maar ook de laadduur is een belangrijk aspect bij het derde racemonster van InMotion. Het team streeft naar een laadtijd onder de 5 minuten, wat haalbaar is volgens hun berekeningen. Hun innovatieve techniek om de laadduur te minimaliseren is een welkome toepassing voor de huidige elektrische auto’s, die makkelijk tot 30 minuten kan oplopen.

Bron: Brainport

Nieuws

Zelfrijdende bezorgrobot brengt boodschappen naar werknemers op de High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn test haar zelfrijdende bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Werknemers en bezoekers van de High Tech Campus kunnen hun bestelling plaatsen via een speciale app. Deze pilot duu
Lees meer
10 sept - 10 okt

Flight Forum organiseert wedstrijd voor autominderen

Tussen 10 september en 10 oktober 2019 organiseert Flight Forum (Eindhoven) het Low Car Diet, een wedstrijd waarbij bedrijven gevestigd op het terrein hun medewerkers stimuleren minder met de auto te
Lees meer
Nieuws

Minder wagenziekte in zelfrijdende auto’s door Mobility Lab

Twee promovendi van de TU/e hebben een manier gevonden om wagenziekte in een zelfrijdende auto tegen te gaan.Het Mobility Lab Zelfrijdende auto’s zijn veiliger en bieden passagiers de mogelijkheid om
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.

Smart Hubs

Smart Hubs zijn overstap en overlaad plekken die vervoersmiddelen en achterliggende systemen slim verbinden.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden