Actueel

Onderweg naar MaaS – Werken aan Duurzame Mobiliteit

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceerde onlangs het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit, met daarin een artikel over de Mobility as a Service pilot van gemeente Eindhoven en ASML.

Onderweg naar MaaS

De economie rondom Eindhoven groeit. Het aantal inwoners en forenzen neemt toe door een flinke groei van de vele technische bedrijven in de zogeheten Brainport-regio, verdeeld over campussen aan de randen van de stad. De behoefte aan mobiliteit neemt toe, terwijl de ruimte ervoor afneemt. Om dat in goede banen te leiden zet de gemeente samen met bedrijven in op MaaS: Mobility as a Service. In 2020 beginnen medewerkers van de gemeente Eindhoven en tech-gigant ASML met het gebruiken van een MaaS-app in pilot-vorm. Opschaling zal snel volgen. Eerst klein en binnen de organisaties, later op regionaal en mogelijk nationaal niveau.

Mariska Slots, Smart Mobility-expert van de gemeente staat aan de wieg van één van de zeven nationale MaaS-pilots in Nederland. Dit magazine volgt haar bij de implementatie van de MaaS-app gedurende 2020. In dit eerste artikel: Wat is MaaS, hoe beïnvloedt het de reis van medewerkers en welke uitdagingen moet een werkgever overwinnen om het project te doen slagen?

Lees het volledige artikel Onderweg naar MaaS in het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit.

Nieuws

SmartwayZ.NL test ‘rij-assistent’ om wachttijd voor rood licht te verminderen

SmartwayZ.NL test samen met autofabrikant Ford en andere marktpartijen een slimme ‘rij-assistent’. Deze techniek geeft automobilisten straks informatie over hoe hard zij moeten rijden om groen te krij
Lees meer
Achtergrond

Eindhoven Agenda Deelmobiliteit: de gemeente als regisseur in de ‘vrije’ markt van deelmobiliteit

Met de MaaS-pilot in het vooruitzicht en steeds meer aanbod van deelmobiliteit, formaliseerde gemeente Eindhoven in april 2019 de Agenda Deelmobiliteit (download) en de samenvatting daarvan (download)
Lees meer
Nieuws

Ruimte voor deelmobiliteit in Eindhoven

Deze week heeft de Eindhovense gemeenteraad beslist dat het aanbieden van deelfietsen en -scooters alleen nog is toegestaan met een vergunning. Zo wil Eindhoven ervoor zorgen dat deelmobiliteit op een
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden