Programmadag ZO Slim Bereikbaar

Groeiende economie en werkgelegenheid zijn positief, maar brengen ook meer drukte op de weg en leggen daarmee druk op de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant. De komende jaren is er ook nog onderhoud nodig op veel grote wegen.

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal om de bereikbaarheid van de Brainport regio te verbeteren? Meer dan 130 projecten werken aan specifieke verbindingsroutes in de regio (fiets, OV, auto) én aan smart mobility. Op de Programmadag ZO Slim Bereikbaar vertellen we je daar graag meer over.

Programmadag ZO Slim Bereikbaar
Wanneer: 9 april 2020, 12:00 – 17:00 uur
Waar: Nader te bepalen locatie in Eindhoven

Wat kun je verwachten?

  • Je ontmoet collega verkeerskundigen, mobiliteitsexperts, projectmanagers en andere betrokkenen die net zoals jij bijdragen aan de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant.
  • Een programma met basis informatie én actuele informatie over wat er allemaal gebeurt.
  • Informatie over regiobrede projecten en hoe je als gemeente, campus of andere organisatie daaraan mee kunt doen.
  • Verschillende deelsessies over o.a. Smart Hubs, gedragsverandering, deelmobiliteit, Mobility as a Service (MaaS) en andere vormen van slimme, innovatieve mobiliteit.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Programmadag via dit registratieformulier. In maart ontvang je een bevestiging van je registratie met meer informatie over het programma en de deelsessies.

Wilt u op de hoogte blijven, of heeft u een vraag? Neem contact op met Linda van de Ven.

Nieuws

SmartwayZ.NL test ‘rij-assistent’ om wachttijd voor rood licht te verminderen

SmartwayZ.NL test samen met autofabrikant Ford en andere marktpartijen een slimme ‘rij-assistent’. Deze techniek geeft automobilisten straks informatie over hoe hard zij moeten rijden om groen te krij
Lees meer
Achtergrond

Eindhoven Agenda Deelmobiliteit: de gemeente als regisseur in de ‘vrije’ markt van deelmobiliteit

Met de MaaS-pilot in het vooruitzicht en steeds meer aanbod van deelmobiliteit, formaliseerde gemeente Eindhoven in april 2019 de Agenda Deelmobiliteit (download) en de samenvatting daarvan (download)
Lees meer
Nieuws

Ruimte voor deelmobiliteit in Eindhoven

Deze week heeft de Eindhovense gemeenteraad beslist dat het aanbieden van deelfietsen en -scooters alleen nog is toegestaan met een vergunning. Zo wil Eindhoven ervoor zorgen dat deelmobiliteit op een
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden