Foto: C-Mobile

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden. C-ITS is technologie gericht op de communicatie tussen weggebruikers onderling en tussen weggebruikers en de infrastructuur (bijvoorbeeld een verkeerslicht). In de regio werken verschillende organisaties hieraan, onder andere de gemeente Helmond, TU/e en NXP. Het project C-ITS is bedoeld om de resultaten van verschillende projecten op meerdere plekken in de Brainport regio in te kunnen zetten.

Hieronder vind je een overzichtelijke weergave van de verschillende projecten. Je kunt hierbij door klikken naar meer informatie over dat project.

C-Mobile

Grootschalige implementatie van C-ITS diensten zoals voorrang voor duurzame voertuigen, snelheidsadvies en doorstroming verbeteren.
Capital Trainingen en webinars over C-ITS en de implementatie daarvan.
Maven

Ontwikkelt een algoritme waarmee een zelfrijdende auto kan communiceren met een verkeerslicht. Tevens is er een handleiding opgesteld voor steden, m.b.t. de komst van de zelfrijdende auto.
CoExist

Ontwikkelt een simulatiemodel waarmee verkeerstromen van zowel reguliere voertuigen als zelfrijdende voertuigen voorspeld kunnen worden.
Fabulos

Demo met een zelfrijdend voertuig. Tevens wordt er een proces ontwikkeld voor overheden voor het implementeren van zelfrijdende shuttles.
Autopilot

Het verbeteren van de techniek rondom het zien en analyseren van de omgeving van een zelfrijdend voertuig door sensoren. Tevens worden er diensten ontwikkeld voor het comfort en de verkeersveiligheid van de bestuurder.
Secredas

Ontwikkelt safety en cyber security software voor autonome systemen, zoals een zelfrijdende auto.
5G Mobix

Zorgt dat nieuwe mobiliteitsoplossingen en nieuwe 5G-technologie goed functioneren wanneer zij gecombineerd geïmplementeerd worden.
ReVeAL Kennisdeling over de impact van C-ITS op overheidsbeleid.

Wil je meer weten over deze thema’s, projecten of resultaten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

9 april

Programmadag ZO Slim Bereikbaar

Op 9 april 2020 vindt er weer een programmadag van ZO Slim Bereikbaar plaats. Momenteel wordt het programma hiervoor gevormd. Wilt u op de hoogte blijven, of heeft u een vraag? Neem contact op met
Lees meer
Nieuws

Onderweg naar MaaS – Werken aan Duurzame Mobiliteit

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceerde onlangs het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit, met daarin een artikel over de Mobility as a Service pilot van gemeente Eindhoven en AS
Lees meer
Nieuws

Lightyear gaat productie auto’s uitbesteden

Lightyear is bezig met het plannen van de productie van haar eerste auto en heeft haar strategie om op te schalen aangekondigd. Lightyear zal de productie uitbesteden en zich richten op de verdere ont
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden