Foto: C-Mobile

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden. C-ITS is technologie gericht op de communicatie tussen weggebruikers onderling en tussen weggebruikers en de infrastructuur (bijvoorbeeld een verkeerslicht). In de regio werken verschillende organisaties hieraan, onder andere de gemeente Helmond, TU/e en NXP. Het project C-ITS is bedoeld om de resultaten van verschillende projecten op meerdere plekken in de Brainport regio in te kunnen zetten.

Hieronder vind je een overzichtelijke weergave van de verschillende projecten. Je kunt hierbij door klikken naar meer informatie over dat project.

C-Mobile

 

Grootschalige implementatie van C-ITS diensten zoals voorrang voor duurzame voertuigen, snelheidsadvies en doorstroming verbeteren.
Capital
Trainingen en webinars over C-ITS en de implementatie daarvan.
Maven

 

Ontwikkelt een algoritme waarmee een zelfrijdende auto kan communiceren met een verkeerslicht. Tevens is er een handleiding opgesteld voor steden, m.b.t. de komst van de zelfrijdende auto.
CoExist

 

Ontwikkelt een simulatiemodel waarmee verkeerstromen van zowel reguliere voertuigen als zelfrijdende voertuigen voorspeld kunnen worden.
Fabulos

 

Demo met een zelfrijdend voertuig. Tevens wordt er een proces ontwikkeld voor overheden voor het implementeren van zelfrijdende shuttles.
Autopilot

 

Het verbeteren van de techniek rondom het zien en analyseren van de omgeving van een zelfrijdend voertuig door sensoren. Tevens worden er diensten ontwikkeld voor het comfort en de verkeersveiligheid van de bestuurder.
Secredas

 

Ontwikkelt safety en cyber security software voor autonome systemen, zoals een zelfrijdende auto.
5G Mobix

 

Zorgt dat nieuwe mobiliteitsoplossingen en nieuwe 5G-technologie goed functioneren wanneer zij gecombineerd geïmplementeerd worden.
ReVeAL Kennisdeling over de impact van C-ITS op overheidsbeleid.

Bent u als gemeente of werkgever geïnteresseerd in deze thema’s, projecten of resultaten?

Neem contact op

Actueel

Nieuws

Zelfrijdende bezorgrobot brengt boodschappen naar werknemers op de High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn test haar zelfrijdende bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Werknemers en bezoekers van de High Tech Campus kunnen hun bestelling plaatsen via een speciale app. Deze pilot duu
Lees meer
10 sept - 10 okt

Flight Forum organiseert wedstrijd voor autominderen

Tussen 10 september en 10 oktober 2019 organiseert Flight Forum (Eindhoven) het Low Car Diet, een wedstrijd waarbij bedrijven gevestigd op het terrein hun medewerkers stimuleren minder met de auto te
Lees meer
Nieuws

Minder wagenziekte in zelfrijdende auto’s door Mobility Lab

Twee promovendi van de TU/e hebben een manier gevonden om wagenziekte in een zelfrijdende auto tegen te gaan.Het Mobility Lab Zelfrijdende auto’s zijn veiliger en bieden passagiers de mogelijkheid om
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.

Smart Hubs

Smart Hubs zijn overstap en overlaad plekken die vervoersmiddelen en achterliggende systemen slim verbinden.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden