ReVeAL

Het ReVeAL project richt zich op het implementeren van smart en green mobility in stedelijk gebieden, en de impact daarvan op overheidsbeleid. Hierbij wordt vooral gekeken naar nieuwe technologie die het management van voertuigen in stedelijke gebieden organiseert. Bijvoorbeeld het reguleren van een milieuzone door vrachtverkeer automatisch om te leiden, of openbaar vervoer automatisch voorrang geven.

In de Helmondse wijk Brandevoort (‘Brainport Smart District’, een proeftuin voor nieuwe technologie) ligt de nadruk op het implementeren van automatische snelheidsaanpassing via C-ITS; zelfrijdende voertuigen krijgen een signaal en passen de snelheid automatisch aan zodra zij de wijk binnen rijden. Alle overheidsvoertuigen, zoals vuilniswagens en openbaar vervoer, worden uitgerust met de nieuwe technologie waarmee zij automatisch de juiste snelheid aannemen in de wijk. Hierbij wordt kennis opgedaan over de implementatie van deze technologie en welke impact dat heeft op overheidsbeleid.

Met deze kennis kunnen andere gemeenten beter voorzien waar zij rekening mee moeten houden bij het implementeren van nieuwe technologieën zoals deze.

Actueel

Nieuws

Plaatsing camera’s verkeersonderzoek op N279 Veghel-Asten

Vanaf 9 december worden op diverse plekken langs het traject Veghel-Asten camera’s opgehangen voor een verkeersonderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van kentekenherkenning. Van 1 januari 2020 tot en
Lees meer
Nieuws

MaaS-pilot helpt Brainport Eindhoven duurzaam bereikbaar te houden

MaaS-pilot helpt Brainport Eindhoven duurzaam bereikbaar te houden Vanaf komend jaar gaan medewerkers van gemeente Eindhoven en ASML de app TURNN van ICT Group N.V. gebruiken. Deze app is onderdeel
Lees meer
Nieuws

Monitoringsrapportage en online dashboard

Er is veel data beschikbaar over het programma SmartwayZ.NL. Het nieuwe online dashboard vormt de komende jaren het hart van onze M&E- opgave. Met het dashboard kunnen we bijvoorbeeld continu moni
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden