ReVeAL

Het ReVeAL project richt zich op het implementeren van smart en green mobility in stedelijk gebieden, en de impact daarvan op overheidsbeleid. Hierbij wordt vooral gekeken naar nieuwe technologie die het management van voertuigen in stedelijke gebieden organiseert. Bijvoorbeeld het reguleren van een milieuzone door vrachtverkeer automatisch om te leiden, of openbaar vervoer automatisch voorrang geven.

In de Helmondse wijk Brandevoort (‘Brainport Smart District’, een proeftuin voor nieuwe technologie) ligt de nadruk op het implementeren van automatische snelheidsaanpassing via C-ITS; zelfrijdende voertuigen krijgen een signaal en passen de snelheid automatisch aan zodra zij de wijk binnen rijden. Alle overheidsvoertuigen, zoals vuilniswagens en openbaar vervoer, worden uitgerust met de nieuwe technologie waarmee zij automatisch de juiste snelheid aannemen in de wijk. Hierbij wordt kennis opgedaan over de implementatie van deze technologie en welke impact dat heeft op overheidsbeleid.

Met deze kennis kunnen andere gemeenten beter voorzien waar zij rekening mee moeten houden bij het implementeren van nieuwe technologieën zoals deze.

Actueel

Achtergrond

Corona legt nóg meer druk op de binnenstad; wat zijn slimme (tijdelijke) maatregelen?

Sinds maart is zo’n beetje álles anders. Thuiswerken, beeldbellen, alleen de deur uit wanneer dat echt moet… Dat heeft een enorme impact op mobiliteit. Is er nog wel een congestieprobleem? Komen de fi
Lees meer
Nieuws

De Kempengemeenten presenteren voorstel voor regionale mobiliteitshub

De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden zetten in op een regionaal systeem van overstappunten. Zogenoemde ‘mobiliteitshubs’ moeten zorgen dat de auto vaker blijft staan. Dat s
Lees meer
Achtergrond

TU/e-studenten bouwen gerecyclede auto: ‘Wij willen de industrie wakker schudden’

“Er komen steeds meer mensen die steeds meer spullen willen. Daarom gebruiken we steeds meer grondstoffen van de aarde. Na relatief kort gebruik te hebben gemaakt van die spullen, gooien we ze weer we
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden