ReVeAL

Het ReVeAL project richt zich op het implementeren van smart en green mobility in stedelijk gebieden, en de impact daarvan op overheidsbeleid. Hierbij wordt vooral gekeken naar nieuwe technologie die het management van voertuigen in stedelijke gebieden organiseert. Bijvoorbeeld het reguleren van een milieuzone door vrachtverkeer automatisch om te leiden, of openbaar vervoer automatisch voorrang geven.

In de Helmondse wijk Brandevoort (‘Brainport Smart District’, een proeftuin voor nieuwe technologie) ligt de nadruk op het implementeren van automatische snelheidsaanpassing via C-ITS; zelfrijdende voertuigen krijgen een signaal en passen de snelheid automatisch aan zodra zij de wijk binnen rijden. Alle overheidsvoertuigen, zoals vuilniswagens en openbaar vervoer, worden uitgerust met de nieuwe technologie waarmee zij automatisch de juiste snelheid aannemen in de wijk. Hierbij wordt kennis opgedaan over de implementatie van deze technologie en welke impact dat heeft op overheidsbeleid.

Met deze kennis kunnen andere gemeenten beter voorzien waar zij rekening mee moeten houden bij het implementeren van nieuwe technologieën zoals deze.

Actueel

Nieuws

Zelfrijdende bezorgrobot brengt boodschappen naar werknemers op de High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn test haar zelfrijdende bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Werknemers en bezoekers van de High Tech Campus kunnen hun bestelling plaatsen via een speciale app. Deze pilot duu
Lees meer
10 sept - 10 okt

Flight Forum organiseert wedstrijd voor autominderen

Tussen 10 september en 10 oktober 2019 organiseert Flight Forum (Eindhoven) het Low Car Diet, een wedstrijd waarbij bedrijven gevestigd op het terrein hun medewerkers stimuleren minder met de auto te
Lees meer
Nieuws

Minder wagenziekte in zelfrijdende auto’s door Mobility Lab

Twee promovendi van de TU/e hebben een manier gevonden om wagenziekte in een zelfrijdende auto tegen te gaan.Het Mobility Lab Zelfrijdende auto’s zijn veiliger en bieden passagiers de mogelijkheid om
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.

Smart Hubs

Smart Hubs zijn overstap en overlaad plekken die vervoersmiddelen en achterliggende systemen slim verbinden.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden