Slimmer Fietsen

In het programma van ZO Slim Bereikbaar speelt de fiets een belangrijke rol. Naast routegebonden fietsprojecten, richt het project Slimmer Fietsen zich op aanvullende maatregelen die fietsen aantrekkelijker maken. De ambitie hierbij is dat de fiets even belangrijk is bij verplaatsingen, als de auto.

De aanvullende maatregelen kunnen heel divers zijn, maar zijn onder te verdelen in een verschillende thema’s:

  1. Gedragsverandering
  2. Technische innovaties
  3. Connectiviteit van de fiets met andere vervoersmiddelen
  4. Kwaliteit van het fietsnetwerk
  5. Aandacht voor de fiets in de routegebonden projecten
  6. Co-modaliteit (overstappen, het gebruik van meerdere vervoersmiddelen)

Planning en aandragen maatregelen

In 2019 wordt een bijeenkomst gepland waarbij gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen samen tot een plan van aanpak komen. Vanaf eind 2019 worden maatregelen bepaald en vanaf 2020 worden deze gerealiseerd. Maatregelen kunnen worden aangedragen door gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen bij Marcel van den Elzen, projectleider Slimmer Fietsen. Het project team Slimmer Fietsen zal deze maatregelen ondersteunen; in samenwerking met de aanvrager wordt de maatregel gerealiseerd.

Kennisdeling en bredere toepasbaarheid zijn belangrijke eigenschappen voor het selecteren van maatregelen. De kennis die we opdoen bij het realiseren van Slimmer Fietsen maatregelen, wordt zorgvuldig opgeslagen en gedeeld.

Actueel

9 april

Programmadag ZO Slim Bereikbaar

Op 9 april 2020 vindt er weer een programmadag van ZO Slim Bereikbaar plaats. Momenteel wordt het programma hiervoor gevormd. Wilt u op de hoogte blijven, of heeft u een vraag? Neem contact op met
Lees meer
Nieuws

Onderweg naar MaaS – Werken aan Duurzame Mobiliteit

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceerde onlangs het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit, met daarin een artikel over de Mobility as a Service pilot van gemeente Eindhoven en AS
Lees meer
Nieuws

Lightyear gaat productie auto’s uitbesteden

Lightyear is bezig met het plannen van de productie van haar eerste auto en heeft haar strategie om op te schalen aangekondigd. Lightyear zal de productie uitbesteden en zich richten op de verdere ont
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Gedragsverandering

Om tot grootschalig effect op de bereikbaarheid te komen, zullen bewoners en forenzen anders moeten reizen in Zuidoost-Brabant.

ICADI

ICADI is gericht op kennisontwikkeling op het gebied van data, navigatie en zelfrijdende voertuigen.

Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden