Slimmer Fietsen

In het programma van ZO Slim Bereikbaar speelt de fiets een belangrijke rol. Naast routegebonden fietsprojecten, richt het project Slimmer Fietsen zich op aanvullende maatregelen die fietsen aantrekkelijker maken. De ambitie hierbij is dat de fiets even belangrijk is bij verplaatsingen, als de auto.

De aanvullende maatregelen kunnen heel divers zijn, maar zijn onder te verdelen in een verschillende thema’s:

  1. Gedragsverandering
  2. Technische innovaties
  3. Connectiviteit van de fiets met andere vervoersmiddelen
  4. Kwaliteit van het fietsnetwerk
  5. Aandacht voor de fiets in de routegebonden projecten
  6. Co-modaliteit (overstappen, het gebruik van meerdere vervoersmiddelen)

Planning en aandragen maatregelen

In 2019 wordt een bijeenkomst gepland waarbij gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen samen tot een plan van aanpak komen. Vanaf eind 2019 worden maatregelen bepaald en vanaf 2020 worden deze gerealiseerd. Maatregelen kunnen worden aangedragen door gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen bij Marcel van den Elzen, projectleider Slimmer Fietsen. Het project team Slimmer Fietsen zal deze maatregelen ondersteunen; in samenwerking met de aanvrager wordt de maatregel gerealiseerd.

Kennisdeling en bredere toepasbaarheid zijn belangrijke eigenschappen voor het selecteren van maatregelen. De kennis die we opdoen bij het realiseren van Slimmer Fietsen maatregelen, wordt zorgvuldig opgeslagen en gedeeld.

Actueel

Nieuws

Zelfrijdende bezorgrobot brengt boodschappen naar werknemers op de High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn test haar zelfrijdende bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Werknemers en bezoekers van de High Tech Campus kunnen hun bestelling plaatsen via een speciale app. Deze pilot duu
Lees meer
10 sept - 10 okt

Flight Forum organiseert wedstrijd voor autominderen

Tussen 10 september en 10 oktober 2019 organiseert Flight Forum (Eindhoven) het Low Car Diet, een wedstrijd waarbij bedrijven gevestigd op het terrein hun medewerkers stimuleren minder met de auto te
Lees meer
Nieuws

Minder wagenziekte in zelfrijdende auto’s door Mobility Lab

Twee promovendi van de TU/e hebben een manier gevonden om wagenziekte in een zelfrijdende auto tegen te gaan.Het Mobility Lab Zelfrijdende auto’s zijn veiliger en bieden passagiers de mogelijkheid om
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.


Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.


Overige teamleaden