Actueel

Vanaf 21 januari directe spitsbussen tussen Eindhoven CS en ASML

Vanaf 21 januari rijdt er dagelijks een nieuwe directe buslijn (lijn 119) tussen het Centraal Station (CS) Eindhoven en de ASML-gebouwen aan De Run in Veldhoven. De expresbus is de eerste concrete actie die volgt uit de afspraken die overheden en bedrijfsleven in december 2018 maakten om de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run te verbeteren.

Lijn 119 is een snelle openbaar vervoer-verbinding specifiek bedoeld voor werknemers en bezoekers van bedrijventerrein De Run en Maxima Medisch Centrum. De buslijn wordt onder het merk BRAVO verzorgd door vervoerder Hermes. De expresbus rijdt vanaf 21 januari zes keer per uur in de spits tussen 07.00 – 09.00 uur en 16.00 – 18.30 uur en stopt alleen bij de halte voor ASML-gebouw 1 (De Run 1000) en de halte voor ASML gebouw 4 (hoofdcampus, De Run 6500). Daarmee is het een directe verbinding en een aantrekkelijk alternatief voor woon-werkverkeer. Daarnaast blijven ook lijn 319, lijn 18 en lijn 19 rijden. In de spits rijden daarmee dus 15 bussen per uur tussen het centrum van Eindhoven en ASML/Maxima Medisch Centrum.

Samenhangend pakket

In december 2018 besloten provincie Noord-Brabant, de gemeenten Veldhoven en Eindhoven, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en ASML tot een samenhangend pakket van maatregelen om de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run te verbeteren. Overheden en het bedrijfsleven investeren samen in de aanpak van knelpunten in de infrastructuur, de opwaardering van fietsvoorzieningen en het openbaar vervoer en maatregelen op het gebied van nieuwe vormen van gedeeld vervoer.

Bron: SmartwayZ.NL

Nieuws

Slimme verkeerslichten verbeteren doorstroming vrachtverkeer

De N279 Veghel-Asten verbindt woon- en werklocaties tussen Veghel en Asten en in de regio. Ook heeft de weg een grote rol in het bereikbaar en leefbaar houden van de regio Zuidoost-Brabant. Om de door
Lees meer
Nieuws

Eerste resultaten mobiliteitsdienst Slimme Reis A2 Weert-Eindhoven

De campagne ‘Slimme Reis’, onderdeel van het programma SmartwayZ.NL, heeft er in de afgelopen zes maanden voor gezorgd dat automobilisten 3211 keer een alternatief zochten voor reizen over de A2 Weert
Lees meer
Nieuws

Start regionaal platform Brainport Smart Mobility

Op 4 februari presenteerden ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL het platform Brainport Smart Mobility op de Automotive Campus. Dit regionale platform betrekt 21 gemeenten en werkgevers van Zuidoost-Bra
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Smart Hubs

Smart Hubs zijn overstap en overlaad plekken die vervoersmiddelen en achterliggende systemen slim verbinden.

Big Data

Door verschillende datasystemen aan elkaar te verbinden krijgen we een goed beeld van het gehele mobiliteitssysteem.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.

Mobility Lab

Mobility Lab maakt innovatie op gebied van mobiliteit mogelijk. Dat doen we samen met SmartwayZ.NL, De Verkeersonderneming en Gemeente Den Haag.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden