Actueel

Vanaf 21 januari directe spitsbussen tussen Eindhoven CS en ASML

Vanaf 21 januari rijdt er dagelijks een nieuwe directe buslijn (lijn 119) tussen het Centraal Station (CS) Eindhoven en de ASML-gebouwen aan De Run in Veldhoven. De expresbus is de eerste concrete actie die volgt uit de afspraken die overheden en bedrijfsleven in december 2018 maakten om de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run te verbeteren.

Lijn 119 is een snelle openbaar vervoer-verbinding specifiek bedoeld voor werknemers en bezoekers van bedrijventerrein De Run en Maxima Medisch Centrum. De buslijn wordt onder het merk BRAVO verzorgd door vervoerder Hermes. De expresbus rijdt vanaf 21 januari zes keer per uur in de spits tussen 07.00 – 09.00 uur en 16.00 – 18.30 uur en stopt alleen bij de halte voor ASML-gebouw 1 (De Run 1000) en de halte voor ASML gebouw 4 (hoofdcampus, De Run 6500). Daarmee is het een directe verbinding en een aantrekkelijk alternatief voor woon-werkverkeer. Daarnaast blijven ook lijn 319, lijn 18 en lijn 19 rijden. In de spits rijden daarmee dus 15 bussen per uur tussen het centrum van Eindhoven en ASML/Maxima Medisch Centrum.

Samenhangend pakket

In december 2018 besloten provincie Noord-Brabant, de gemeenten Veldhoven en Eindhoven, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en ASML tot een samenhangend pakket van maatregelen om de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run te verbeteren. Overheden en het bedrijfsleven investeren samen in de aanpak van knelpunten in de infrastructuur, de opwaardering van fietsvoorzieningen en het openbaar vervoer en maatregelen op het gebied van nieuwe vormen van gedeeld vervoer.

Bron: SmartwayZ.NL

Nieuws

Zelfrijdende bezorgrobot brengt boodschappen naar werknemers op de High Tech Campus Eindhoven

Albert Heijn test haar zelfrijdende bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Werknemers en bezoekers van de High Tech Campus kunnen hun bestelling plaatsen via een speciale app. Deze pilot duu
Lees meer
10 sept - 10 okt

Flight Forum organiseert wedstrijd voor autominderen

Tussen 10 september en 10 oktober 2019 organiseert Flight Forum (Eindhoven) het Low Car Diet, een wedstrijd waarbij bedrijven gevestigd op het terrein hun medewerkers stimuleren minder met de auto te
Lees meer
Nieuws

Minder wagenziekte in zelfrijdende auto’s door Mobility Lab

Twee promovendi van de TU/e hebben een manier gevonden om wagenziekte in een zelfrijdende auto tegen te gaan.Het Mobility Lab Zelfrijdende auto’s zijn veiliger en bieden passagiers de mogelijkheid om
Lees meer

Projecten

Vanuit verschillende mobiliteitsprogramma’s, zoals ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL, . Hieronder vindt u een overzicht van de smart mobility projecten in de regio Brainport Eindhoven.


Slimmer Fietsen

Slimme maatregelen maken fietsen aantrekkelijker in Zuidoost-Brabant.

Open MaaS platform

Een Open MaaS platform wordt ontwikkeld. Dit moet mensen stimuleren slimmer te reizen.

Uitrol C-ITS

De Brainport regio speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS) en autonoom rijden.

Werkgevers aanpak

Slim reizen draagt bij aan een bereikbare werklocatie, en ook aan vitaliteit van de medewerker en/ of werkgeluk.

Meer projecten

Contact

Brainport Smart Mobility is het loket voor smart mobility in Zuidoost-Brabant. Heb je een vraag, idee of opmerking? Stuur ons een bericht of bel ons op.

Overige teamleaden